Deco & Stijl Blog

Woonbeurs Maison & Objet in Parijs

29 januari 2018 | Algemeen, Trends

Parijs, de stad van de liefde. Echter, na ons recente bezoek blijkt Parijs ook de stad van het interieur te zijn.

Tijdens Maison & Objet, het twee jaarlijkse woon- en designevenement in Parijs, presenteert de volledige interieurbranche zijn nieuwste collecties, met veel textiel, meubilair en accessoires. Decoratie en ”de kunst van leven” staan centraal met een breed, internationaal en high-end aanbod waarbij de laatste woontrends de revue passeren.

Er waren een reeks aan nieuwe producten te vinden die alles met wonen, inrichting en design te maken hebben. De beurs besloeg meerdere hallen en was onderverdeeld in 3 thema’s:

  • Maison: interieurdecoratie
  • Objet: concept en retail
  • Influences: luxe, design en architectuur

In de prachtig aangeklede stands waren alle noviteiten te vinden. Vloerkleden verwerkt met zijde. Gordijnstoffen volgens de laatste dessins. En verlichting in een subtiele vorm, maar toch groots en meeslepend. Voor ieder interieur zijn er mooie, elegante, dramatische en minimalistische toepassingen mogelijk.

Vanuit alle delen van de wereld komt men samen op deze woonbeurs. Zo kunnen producten uit China en Japan bijvoorbeeld ook hun weg vinden in ons Nederlandse interieur.

Dat inrichting een steeds terugkerende cyclus kent, blijkt uit ons bezoek aan het Louvre museum. In het opengestelde appartement van Napoleon kun je oude dramatische kroonluchters en velours gordijnen zien die men tegenwoordig ook weer toepast. Zo zien we eigenlijk dat alle woonwensen toepasbaar zijn, ieder huis specifieke mogelijkheden biedt en men een inrichting kan creëren die uniek en persoonlijk is.

 

Voor interieur inspiratie, trends en tips bent u bij ons aan het juiste adres. Wij geven u graag persoonlijk interieuradvies en beantwoorden al uw vragen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Meer berichten

Ik wil graag interieuradvies