Deco & Stijl Blog

Wafels en oliebollen zijn slecht voor uw gordijnen: feit of fabel?

19 januari 2018 | gordijnen

Nu de feestdagen voorbij zijn en (bijna) alles weer netjes opgeruimd is zitten we met een belangrijke vraag: is het bakken van de wafels en oliebollen van invloed geweest op uw gordijnen? Zijn ze misschien verkleurd of hebben ze een onaangename geur? Het zijn vragen waar u misschien niet meteen aan denkt, maar wel belangrijk zijn om te stellen. Het gaat tenslotte om de levensduur van uw gordijnen.

FEIT!

Gourmetten, fonduen en het bakken van wafels en oliebollen hebben inderdaad een slechte invloed op de uitstraling en levensduur van uw gordijnen. Vetresten en stofdeeltjes kunnen zich namelijk op het weefsel vastzetten waardoor uiteindelijk een groot hygiënisch probleem ontstaat. Regelmatig onderhoud is dus van groot belang, vooral na de feestdagen. U wilt toch ook zo lang mogelijk plezier hebben van uw sfeerbepalende gordijnen?

Gordijnen zelf wassen

Nog een andere relevante vraag is: kan ik mijn gordijnen zelf wassen of moet ik ze door een specialist laten reinigen?

Allereerst is het specifieke wasvoorschrift van elke stof belangrijk. Op het etiket is terug te vinden op welke manier het gordijn gewassen kan worden. Deze informatie kunt u ook altijd bij ons opvragen.

Gordijnen professioneel laten reinigen

Om er zeker van te zijn dat uw gordijnen mooi, fris en ongeschonden gereinigd worden adviseren wij dit door een specialist te laten uitvoeren. Uiteraard kan Roger Pellaers dit voor u verzorgen. Neem contact op voor meer informatie.

Na het reinigen kunnen de gordijnen ook gecontroleerd worden op eventuele losse naden en/of missende haakjes. Daarnaast bestaat de mogelijkheid uw gordijnen brandvertragend te laten maken. Iets dat wij zeker aanraden.

Zo heeft u in het begin van het voorjaar weer een gordijn hangen met een mooie uitstraling en kleur die de juiste sfeer en privacy geeft aan uw interieur.

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over het onderhouden van uw gordijnen? Maak dan hier een afspraak. Wij helpen graag!

Meer berichten

Ik wil graag interieuradvies